Det mest oversete element, når man vil hjælpe andre

Oprettet d.

Når man skal hjælpe nødlidende mennesker – uanset på hvilken måde man hjælper dem – ser vi et element, der ofte bliver overset og undervurderet. Rigtig mange mennesker ønsker at hjælpe andre, hvilket jo er glædeligt og også nødvendigt. Og rigtig mange mennesker beskriver sig selv som bedre til at hjælpe andre og sørge for at andre har det godt. Men mange af disse mennesker glemmer at tænke på sig selv – eller også nedprioriterer de det.

Det er dog et ufravigeligt faktum, at man bliver den bedste hjælper for andre, når man oveni sørger for at drage omsorg for sig selv og sit eget mentale helbred. Det nytter ikke noget, at man giver alt, man har til andre og ikke tænker på sig selv. Man er med andre ord nødt til at afsætte tid og energi til at se sig selv i øjnene og finde ud af, hvordan man selv har det, og ikke mindst, hvad man bruger sin tanketid på. Og ja – du læste rigtigt – vi skal i højere grad passe godt på vores mentale helbred ved at lære at undersøge, hvad vi bruger vores tanker på.

Tankerne er en underlig abstrakt størrelse, men deres betydning for vores levede liv er kæmpestor. Hvad vi fylder vores tanker med og bruger vores tanketid på kommer for en stor del til at definere, hvordan vi har det. For mange mennesker er det problematisk, at de benytter sig af en helt bestemt måde at tænke på – en meget velkendt måde – der er kendt som det at bekymre sig.

At bekymre sig betyder groft sagt, at man tænker på fremtidsscenarier, der har et negativt og nogle gange endda et katastrofalt udfald. Disse tanker er meget ubehagelige og skaber både fysiske og psykiske negative virkninger. Desuden optager bekymringerne din båndbredde i tankerne, så der ikke bliver plads til andre og mere konstruktive tanker. Vi kan altså forstå bekymringerne sådan, at de udelukkende optager plads i vores tanker og får os til at have det mentalt dårligt.

Hvis du bekymrer dig, bliver det helt sikkert en game-changer for dig, hvis du lærer at stoppe med det – og hellere i dag end i morgen.

Måske er du én af dem, der bekymrer sig lidt for meget…. Heldigvis er det noget af det, vi tager fat på og lærer dig at stoppe med på vores splinternye og helt unikke kursus Egenomsorg. Tag beslutningen nu, og pas rigtig godt på dig selv. Se vores kursus her.

De bedste hilsner

Ziggie & Henrik