Om kurset og metoderne
Psykologisk defusing
Umiddelbart efter en voldsom hændelse kan det være nyttigt at samle en gruppe mennesker, så de sammen kan få afstemt deres oplevelser med hinanden. Derudover er der brug for psykoedukation om forventelige reaktioner og deres håndtering, og der skal gøres brug af den indimellem oversete disciplin psykisk førstehjælp.
Psykologisk debriefing Når hændelsen er kommet lidt på afstand og chokreaktionerne er dæmpet, er der mulighed for at samle gruppen til en grundigere bearbejdning af de oplevelser, der er forbundet med hændelsen. Her skal vi arbejde med gruppeprocesser, gruppedynamik og bearbejdning af krise- og traumereaktioner på gruppeniveau.
Defusing og debriefing er et utrolig populært kursus, og det forstår vi godt. Mange arbejdspladser efterspørger i højere og højere grad kompetencer til at tale med grupper, der har haft en fælles ubehagelig eller voldsom oplevelse.
Uanset om du er ansat i en kommune, i en region, på en skole, på et bosted, på et plejehjem, eller du arbejder for et krisepsykologisk netværk, er kurset relevant for dig. Særligt hvis du arbejder på steder, hvor mennesker er sammen med mennesker og har mere eller mindre ubehagelige, voldsomme og belastende oplevelser. Nogle gange er man forberedt på det skete, og andre gange sker det som et lyn fra en klar himmel. Fælles for alle scenarier er dog, at det kan være en god idé at samle de implicerede personer, så de kan bearbejde oplevelsen i fællesskab.
For at bearbejdningen kan foregå på en så god og hensigtsmæssig måde som muligt, er det vigtigt, at det er en person med den korrekte uddannelse, der forestår gruppesamtalerne. Og den uddannelse kan du få her hos os – og det er i øvrigt et af de eneste steder i Danmark, du finder sådan en uddannelse.
Kurset er helt unikt, for vi beskæftiger os ikke særlig meget med konventionel tavleundervisning. Vi er nemlig af den overbevisning, at vi skal lære dig ALT det, du IKKE kan læse dig til. Der er faktisk utrolig meget i defusing og debriefing, du ikke kan læse dig til, og derfor skal du prøve en hel masse situationer af i praksis på kurset. På den måde føler du dig endnu bedre klædt på, når du efter to intensive kursusdage er klar til at gå ud og selv forestå en defusing eller en debriefing. Vi skal lære dig, hvad du gør, hvis der opstår modstand, vrede, gråd, konflikter og alt muligt andet, som kunne gøre dig usikker, når du sidder sammen med en gruppe mennesker med øjnene rettet mod dig.
Du lærer en helt unik metode, som har fokus på gruppedynamik og derigennem på at få rejst gruppens ressourcer, så personerne i gruppen kan hjælpe og støtte hinanden bedst muligt gennem den fælles oplevelse. Metoden har en fleksibel, fri og behagelig karakter, som i praksis betyder, at debriefingen netop ikke bliver kunstig og flad men derimod dynamisk og livlig med plads til spontanitet fra gruppens medlemmer.
Kurset er oprindeligt for psykologer og er godkendt af Dansk Psykolog Forening på specialistniveau samt til systematisk efteruddannelse for ydernummerpsykologer. Der er dog plads til, at 25 % af deltagerne kommer fra andre relevante faggrupper, så du skal være meget velkommen på kurset, hvis du finder ovenstående beskrivelse relevant for dig og din arbejdsplads. Men du skal skynde dig at melde dig til – som skrevet er lige netop dette kursus meget populært, så det bliver lynhurtigt fyldt op.
Vi lover dig, at dette kursus er så specielt, at du ikke finder noget lignende andre steder. Og vi lover dig, at vi vil dele gavmildt ud af vores egne erfaringer fra alle de mange gruppeprocesser, vi selv har stået i spidsen for i løbet af de seneste mange år.
Vi glæder os meget til at klæde dig fuldstændigt på!