Krise- og Kollegastøtte

24.500,00 DKK

(ekskl. moms)


Er dine kollegaer under psykisk pres på arbejdet?


Du kan blive den kollega på arbejdspladsen, der hjælper, når andre er ramt af stress, kriser og voldsomme oplevelser.

På 5 + 2 dages kursus garanterer vi, at du får:

 • Den allernyeste viden om forebyggelse og håndtering af stress
 • Overraskende effektive redskaber til at kontrollere negative tanker og stoppe tankemylder
 • En ny forståelse for menneskers reaktioner på kriser og voldsomme oplevelser
 • De mest gennemprøvede metoder til bearbejdende samtaler med kriseramte kollegaer
 • De absolut bedste værktøjer til defusing og debriefing af grupper efter voldsomme hændelser

Du bliver undervist af Ziggie & Henrik, som er førende eksperter indenfor krisepsykologien i Danmark.
 

Om kurset og metoderne

Krise- og Kollegastøtte er en komplet uddannelse, der gør dig i stand til at være den person på arbejdspladsen, der træder til og hjælper kollegaer, når nogen har det svært. Du bliver i stand til at tage samtaler med både enkeltpersoner og grupper, og du kan rådgive din leder i forhold til forebyggelse og håndtering af stress og voldsomme oplevelser.

Uddannelsen varer syv dage og er inddelt i tre hovedemner.

Den første del af uddannelsen handler om forebyggelse og håndtering af stress. Du bliver introduceret til den nyeste og hidtil mest effektive tilgang til at forstå og arbejde med kollegaer, der oplever sig belastede, stressede og fastlåst i deres arbejdsliv. Du lærer, hvordan og hvorfor mistrivsel opstår hos mennesker, og gennem vores metode StressSamtalen bliver du i stand til at hjælpe en kollega til at overskue sin situation og håndtere den. Vi har i Danmark talt og skrevet om stress på den samme måde de seneste 25-30 år, og imens synes problemet kun at være vokset. Nu er det tid til at vende udviklingen. Vores metode er netop et eksempel på, hvordan det kan gribes anderledes an, så stress ikke længere er et problem, der truer trivsel og livskvalitet. StressSamtalen bliver grundigt gennemgået, og du får god tid til at afprøve metoden og alle dens teknikker, så du føler dig sikker i den.

Uddannelsens anden del handler om håndtering af voldsomme oplevelser på arbejdspladsen. Du får en grundig indføring i krisepsykologien, og du lærer at forstå de psykiske reaktioner, der opstår hos mennesker efter voldsomme oplevelser. Du får et grundigt kendskab til mekanismerne bag psykiske kriser og traumer, og du lærer, hvordan du bedst møder mennesker, der pludselig står et svært sted i livet. Også her får du en konkret metode med hjem. Du får nemlig en grundig gennemgang af metoden Struktureret KriseSamtale, og vi viser dig, hvordan den bruges i praksis. Endelig får du selvfølgelig mulighed for at træne metoden under grundig vejledning. Metoden gør dig i stand til at gennemføre en samtale med en kollega, der har haft en voldsom oplevelse i arbejdet. Metoden er både skånsom og meget effektiv, og gennem samtalen bliver det klart for både din kollega og dig, hvilke enkeltdele af oplevelsen, der er så problematiske, at der skal arbejdes videre med dem. Du bliver helt tryg i din egen rolle, og vi lærer dig naturligvis, hvornår du evt. skal sende din kollega videre til anden behandling, hvis problematikken er for kompleks til, at du selv skal arbejde med den.

De sidste to dage er et kursus i psykologisk defusing og debriefing. Her lærer du at arbejde med grupper af kollegaer, der har haft en fælles voldsom oplevelse. Du får alle vores metoder og teknikker til både defusing og debriefing, og der bliver god mulighed for at træne teknikkerne i praksis. Der er ikke meget teoriundervisning på denne del af uddannelsen, men derimod er der masser af proces og træning, så du også her kommer til at føle dig helt sikker i at benytte metoderne som en del af dit arbejde. Vi vil også lige nævne, at disse to dage er helt identiske med den uddannelse, vi giver psykologer i defusing og debriefing.

Når du er uddannet Krise- og Kollegastøttemedarbejder (KKM’er), er du en ægte ressource for din arbejdsplads. Du er den person på arbejdspladsen, der kan tage værdifulde en-til-en-samtaler i forhold til både stress og voldsomme oplevelser hos dine kollegaer, og du kan forestå defusing og debriefing af grupper efter voldsomme oplevelser i arbejdet. Endelig er du en værdifuld ressource, som ledere og HR-medarbejdere kan trække på i forhold til forebyggelse og håndtering af stress og kriser. Er du med til at forebygge bare én sygemelding, er hele din uddannelse tjent ind – endda flere gange. Husk at sige det til din chef.

Se programmet for kurset her. Bare klik på billedet  ↙︎

Prisen inkluderer

 • Undervisning
 • Professionelle trykte kvalitetsmaterialer
 • Morgenmad, frokostbuffet, eftermiddagskage samt adgang til kaffe, te, vand og frugt hele dagen

Datoer

 • 3.-7. juni + 17.-18. juni 2024
  Få pladser tilbage
 • 25.-29. november + 9.-10. december 2024

Kurset foregår i Vejle. Se adressen på dit kursussted her

 


Information vedrørende kursusdeltager
 • Navn på kursusdeltager(e)

  Navn på kursusdeltager(e)

 • E-mail på kursusdeltager(e)

  E-mail på kursusdeltager(e)

stk.
Beskrivelse

Krise- og Kollegastøtte er blevet kendt som det bedste kursus, du nogensinde har været på